Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       Grilovaná parenica s medovo-tymianovou zálievkou

Grilovaná parenica s medovo-tymianovou zálievkou

Suroviny na 4 porcie

  • Parenica neúdená, 4 x 80 g
  • Korenie čerstvo mleté, trojfarebná zmes
  • Med, 40 g
  • Tymian čerstvý lístky, 8 vetvičiek
  • Orechy vlašské, 8 ks
  • Citrónová kôra, 1 PL
  • Červená repa (cvikla), 200 g
  • Semienka fenikla, anízu, čierne korenie celé a celá rasca z každého po pol čajovej lyžičky
  • Slnečnicový olej lisovaný za studena, 1 PL
  • Med, 1 ČL
  • Ocot balsamico, 1 ČL
  • Vetvičky tymianu
  • Šalát s lístkami a výhonkami červenej repy na dekoráciu

Postup

  1. Deň vopred uvaríme cviklu a necháme ju cez noc vychladnúť vo vode s koreninami a soľou.
  2. Parenicu prekrojíme horizontálne na dva plátky.
  3. Tymianové lístky stiahneme a vetvičky si odložíme na neskôr. Med, citrónovú kôru a malé množstvo vody zamiešame na redšiu omáčku.
  4. Cviklu očistíme a nakrájame na tenké plátky cca 3 mm, opečieme rýchlo na oleji, pridáme med, vetvičky tymianu a zastrekneme balsamicom.
  5. Parenicu okoreníme, opečieme na horúcej panvici s nepriľnavým povrchom do zlatista, asi minútu z každej strany.
  6. Syr uložíme na cviklu, obložíme lístkami šalátu alebo cvikly, opečenými vlašskými orechami a prelejeme zálievkou.
image

Ambasádor

Heineken

image

Bezmäsité jedlá

Ľahké sladové

img
Naspäť

Plnený baklažán "Imam baildi"

Pokračovať

KJOPOLO – tartar z pečených baklažánov

Nasleduje

KJOPOLO – tartar z pečených baklažánov

Pokračovať