Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       Hlivový perkelt s údenou paprikou a špenátovými haluškami

Hlivový perkelt s údenou paprikou a špenátovými haluškami

Suroviny na 4 porcie

  • Hliva ustricová, 800 g
  • Cibuľa, 100 g
  • Paprika čerstvá, 200 g
  • Paradajkový pretlak, 200 g
  • Bravčová masť
  • Mletá sladká paprika
  • Mletá sladká údená paprika
  • Sušená majoránka
  • Drvená rasca
  • Cesnak
  • Ligurček čerstvý, 1 - 2 stonky
  • Soľ, čierne mleté korenie
  • Vajcia
  • Hrubá múka, 160 g
  • Voda
  • Špenátový mrazený pretlak
  • Vývar na podlievanie /zeleninový, alebo mäsový/, 200 g

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu osolíme, opečieme na masti, pridáme na hrubšie rezance nakrájanú hlivu a čerstvú papriku, okoreníme a orestujeme do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, rascu, korenie, po 2 minútach sušenú papriku, krátko opečieme, podlievame vývarom a dusíme asi 40 min. za občasného podliatia podľa potreby.
  2. 10 min. pred koncom ochutíme prelisovaným cesnakom, majoránom a podľa chuti aj nakrájanou čili papričkou.
  3. V hrnci zohrejeme osolenú vodu. Vajcia premiešame s rozmrazeným špenátom a vodou, cesnakom, osolíme, postupne prisypávame múku a vymiešame hladké, polohusté cesto.
  4. Cez haluškár zavaríme do vriacej vody, po vyplávaní halušky krátko prepláchneme a omastíme.
image

Ambasádor

Zlatý Bažant Tmavé

image

Bezmäsité jedlá

Pražené a čokoládové

img
Naspäť

Ravioli plnené kozím
syrom a špenátom