Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       Nakladané olomoucké tvarôžky s cibuľou a korením v oleji

Nakladané olomoucké tvarôžky s cibuľou a korením v oleji

Suroviny na 4 porcie

  • Tvarôžky(uprednostníme tvar tyčiniek), 200 g
  • Cibuľa, 1 ks
  • Mletá sladká paprika, ½ ČL
  • Čierne korenie drvené 10 guľôčok alebo čerstvo nahrubo mleté z mlynčeka
  • Bobkový list, 1 - 2 ks
  • Drvená rasca, ½ ČL
  • Soľ
  • Slnečnicový olej na zaliatie podľa potreby
  • Pohár na nakladanie, ideálne sklenený s patentným uzáverom

Postup

  1. Tvarôžky nakrájame na kúsky veľké asi 1 × 1 cm do misy, v ktorej ich môžeme pohodlne premiešať.
  2. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, posypeme mletou paprikou a zľahka premiešame.
  3. Na dno zaváracej fľaše dáme celé čierne korenie a bobkový list, uložíme jednu vrstvu tvarôžkov, posypeme drvenou rascou a pokračujeme ďalšou vrstvou.
  4. Zalejeme olejom, nádobu uzatvoríme a odložíme na chladnom mieste.

    Ochutnáme po 3 dňoch a podľa chuti necháme ešte dozrieť.
image

Ambasádor

Krušovice Královská 12°

image

Bezmäsité jedlá

Chmeľové a horké

img
Naspäť

Špargľa po benátsky s kaparovou omáčkou

Pokračovať

Nátierka z pivného syra

Nasleduje

Nátierka z pivného syra

Pokračovať