Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       Nakladané olomoucké tvarôžky s cibuľou a korením v oleji

Nakladané olomoucké tvarôžky s cibuľou a korením v oleji

Suroviny na 4 porcie

  • Pivný syr (romadur, limburger, vyzretý tilsiter), 180 g
  • Eidam, 80 g
  • Maslo/olej, 1 PL
  • Cibuľa menšia, 1 ks
  • Cesnak, 2 strúčiky
  • Pivo Krušovice, 50 - 80 ml
  • Rasca mletá, ½ čajovej lyžičky
  • Sladká mletá paprika, ¼ čajovej lyžičky
  • Čerstvo mleté trojfarebné korenie
  • Listy bielej čakanky, 24 ks
  • Reďkovka, jarná cibuľka alebo pažítka na dekoráciu

Postup

  1. Na zmesi masla a oleja orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky 10 x 10 mm nakrájaný pivný syr a nahrubo nastrúhaný eidam. Krátko opečieme, ochutíme prelisovaným cesnakom, korením, mletou rascou a paprikou.
  2. Keď je zmes polohustá a čiastočne roztavená, podlejeme ju pivom (množstvo piva zvolíme podľa zrelosti a taviteľnosti syra) a podusíme do odparenia podstatnej časti piva, čím sa chute skoncentrujú. Syr sa nemá úplne rozvariť a konzistencia má byť krémovo hrudkovitá. Dochutíme korením, prípadne dosolíme.
  3. Vychladenú nátierku vytvarujeme dvoma lyžicami a servírujeme v listoch bielej čakanky s hriankami.
image

Ambasádor

Krušovice Královská 12°

image

Bezmäsité jedlá

Chmeľové a horké

img
Naspäť

Nakladané olomoucké tvarôžky

Pokračovať

Šošovicová paštéta v plátkoch mrkvy

Nasleduje

Šošovicová paštéta v plátkoch mrkvy

Pokračovať