Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       Pečené papriky na grile plnené balkánskym syrom

Pečené papriky na grile plnené balkánskym syrom

Suroviny na 4 porcie

  • Paprika červená kapia alebo klasická zelená tenkostenná paprika, 8 ks
  • Syr typu feta, 250 - 350 g
  • Biely jogurt, 4 – 6 PL (podľa konzistencie syra)
  • Petržlenová vňať hladkolistá, 2 PL
  • Cesnak, 2 strúčiky
  • Olivový olej panenský, 8 - 10 PL
  • Korenie čierne čerstvo mleté

Postup

  1. Papriky opečieme na rozpálenom grile zo všetkých strán takmer do čierna, vložíme do nádoby a necháme zakryté vychladnúť, aby sa sparili.
  2. Syr podľa potreby rozriedime malým množstvom jogurtu na hustotu bryndze a ponecháme pri izbovej teplote.
  3. Očistíme cesnak a nakrájame ho na tenké plátky. Petržlenovú vňať nakrájame najemno.
  4. Vychladnuté papriky zbavíme čiernej šupky, stopiek a jadrovníkov, naplníme syrom a uložíme na misu. Posypeme plátkami cesnaku a vňatkou, okoreníme a podľa potreby osolíme a prelejeme olivovým olejom.
    Podávame s bielym chlebom.
image

Ambasádor

Heineken

image

Bezmäsité jedlá

Ľahké sladové

img
Naspäť

Grilovaná čakanka s kašou

Pokračovať

Plnený baklažán "Imam baildi"

Nasleduje

Plnený baklažán "Imam baildi"

Pokračovať