Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       Plnený baklažán "Imam baildi" (turecký baklažán plnený zeleninou)

Plnený baklažán "Imam baildi" (turecký baklažán plnený zeleninou)

Suroviny na 4 porcie

  • Baklažán strednej veľkosti, 4 ks
  • Olivový olej panenský, 4 PL
  • Cibuľa, 2 ks
  • Paprika, 2 ks
  • Paradajky, 2 ks
  • Paradajkový pretlak, 3 PL
  • Petržlenová vňať, 4 PL
  • Olivový olej panenský, 12 PL
  • Nové korenie mleté, 1 ČL
  • Kajenské korenie, ½ ČL
  • Voda
  • Soľ

Postup

  1. Baklažány pozdĺžne narežeme hlbším rezom, zárezy pootvoríme a nasolíme. Necháme 30 minút odležať, čiastočne zmäknú a pustia vodu.
  2. Medzitým nakrájame cibuľu nadrobno, cesnak na plátky, papriku a paradajky na kúsky veľké 1 × 1 cm.
  3. V hlbšej panvici opečieme cibuľu a papriku do sklovita, pridáme cesnak, opečieme asi 1 minútu. Pridáme paradajky a pretlak rozriedený 2 PL vody, soľ, korenie a povaríme 5 minút. Ochutíme polovicou najemno nakrájanej petržlenovej vňate.
  4. Baklažány umyjeme, osušíme, jemne potrieme olejom. V miestach zárezov olejom nešetríme, opečieme pomaly na grile, kým nezmäknú.
  5. Baklažány preložíme do pekáča zárezom hore, naplníme zeleninovou zmesou, zvyšnú zmes rozriedime malým množstvom vody a pridáme k baklažánom. Všetko prelejeme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 180 °C 50 – 60 min. Pravidelne kontrolujeme, v prípade potreby podlejeme malým množstvom vody.
  6. Podávame teplé, nie však horúce, posypané petržlenovou vňaťou.

    Vhodnou prílohou je biely chlieb.
image

Ambasádor

Heineken

image

Bezmäsité jedlá

Ľahké sladové

img
Naspäť

Pečené papriky na grile plnené balkánskym syrom

Pokračovať

Grilovaná parenica s medovo-tymianovou zálievkou

Nasleduje

Grilovaná parenica s medovo-tymianovou zálievkou

Pokračovať