Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       Ravioli plnené kozím syrom a špenátom (so šalviovým maslom a syrom pecorino)

Ravioli plnené kozím syrom a špenátom (so šalviovým maslom a syrom pecorino)

Suroviny na 4 porcie

  • Múka hladká, 250 g
  • Vajce, 3 ks
  • Olivový olej, 1 PL
  • Voda, 3 - 4 PL
  • Soľ
  • Plnka
  • Čerstvý špenát, 180 g
  • Mäkký kozí syr, 100 g
  • Cesnak, 2 strúčiky
  • Soľ
  • Korenie čierne mleté
  • Vajce, 1 ks
  • Šalvia čerstvá, 8 listov
  • Maslo, 100 g
  • Syr pecorino alebo parmezán, 80 g

Postup

  1. Do preosiatej múky pridáme vajce, vodu, olej a štipku soli. Vypracujeme mäkšie cesto, odložíme v chladničke zabalené v potravinárskej fólii minimálne na 30 minút.
  2. Špenát krátko sparíme v panvičke s malým množstvom vody, necháme odkvapkať na sitku. Suroviny do plnky spolu rozmixujeme.
  3. Z cesta vyvaľkáme dva pláty hrubé 1 mm. Poukladáme plnku v 5 cm odstupoch. Vajce rozšľaháme s 1 PL vody a potierame cesto po okrajoch aj medzi kôpkami plnky.
  4. Preložíme druhým plátom cesta a radielkom vykrojíme taštičky štvorcového tvaru. Varíme v osolenej vode cca 8 – 10 minút.
  5. Na panvici prehrejeme maslo s lístkami šalvie a primiešame horúce cestoviny.

    Servírujeme posypané jemne strúhaným syrom pecorino.
image

Ambasádor

Edelweiss

image

Bezmäsité jedlá

Plné sladové

img
Naspäť

Kanapka s mozzarellou 
a pestom

Pokračovať

Hlivový perkelt
so špenátovými haluškami

Nasleduje

Hlivový perkelt <br/> so špenátovými haluškami

Pokračovať