Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       Špargľa po benátsky s kaparovou omáčkou (Asparagi alla Veneta)

Špargľa po benátsky s kaparovou omáčkou (Asparagi alla Veneta)

Suroviny na 4 porcie

  • Špargľa čerstvá, 1500 g
  • Vajce, 4 ks
  • Citrón, 1 ks
  • Olivový olej panenský, 4 - 6 PL
  • Sardely, 2 ks
  • Kapary, 1 PL
  • Petržlenová vňať hladkolistá, 1 PL
  • Čierne korenie čerstvo mleté

Postup

  1. Spodnú drevnatú časť špargle odkrojím vo vzdialenosti asi 25 mm. Špargľu očistíme škrabkou. Ak začíname pod hlavičkou špargle smerom k spodnému koncu, hĺbku rezu postupne zvýšime až na 1,5 mm.
  2. Špargľu uvaríme v osolenej vode. Najvhodnejší je úzky a vysoký hrniec, v ktorom špargľu varíme zakrytú hlavičkami nahor. Hlavičky môžu vyčnievať nad hladinu, uvaria sa totiž v pare. Na pohodlnejšiu manipuláciu môžeme špargľu zviazať niťou po 6 – 7 kusoch.
  3. Čas varenia je do 10 minút podľa hrúbky a čerstvosti. Uvarenú špargľu môžeme krátko a intenzívne ugrilovať.
  4. Vajcia prekrojíme na polovice, žĺtky vyberieme a ručne vymiešame dohladka s citrónovou šťavou a olivovým olejom.
  5. Pridáme nadrobno nasekané kapary a sardely, petržlenovú vňať a čierne korenie.
  6. Horúcu špargľu prelejeme omáčkou.
image

Ambasádor

Heineken

image

Bezmäsité jedlá

Ľahké sladové

img
Naspäť

KJOPOLO – tartar z pečených baklažánov

Pokračovať

Nakladané olomoucké tvarôžky

Nasleduje

Nakladané olomoucké tvarôžky

Pokračovať