Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.
Sekcia PIVO A JEDLO je rozdelená
na 12 vzdelávacích celkov.
prosciuttom a žltým melónom
Plátky surovej hovädzej sviečkovice s horčicovou majonézou a rukolou
čedar, brusnice
so stredomorskou zeleninou
s krémovou polentou
grilované pod tehlou
s mandľami
s mexickým korením
Pikantný cícer s mäsom a klobásou
s dusenou kapustou a zemiakovými šúľancami
so zeleninovými hranolkami a dressingom Samuraj
so zemiakmi v šupke
s arabským chlebom
so šošovicou beluga a hubovým ragú
s teplým šošovicovým šalátom a rezančekmi údenej šunky
s údeným jazykom
s grilovanými zemiakmi
s cibuľovou marmeládou
a hriankou z lipótskeho chleba
s dusenou kyslou kapustou
s hovädzím mäsom
s korením piatich vôní a jablkovo-chrenové pyré (s jarnou ázijskou zeleninou)
s medom a zázvorom podávané s udon rezancami
s grilovanou cibuľou (teľací alebo hovädzí, s bylinkovým maslom a slaninou, v žemli)
s teplým kelovým šalátom podávaná so zemiakmi
na ihle s ostro-sladkou omáčkou
v oravskej slaninke
s lesnými hubami
marinovaný v čiernom pive
dusená červená kapusta na mede a opekané zemiakové šúľance
s tekvicou hokaido a špargľou
s čokoládovou omáčkou (gratinované zemiaky)
Bezmäsité jedlá