Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Bačovský bryndzovník

Bačovský bryndzovník

Suroviny na 4 porcie

  • Múka polohrubá, 200 g
  • Mlieko, 100 ml
  • Vajce, 2 ks
  • Droždie, 10 g
  • Soľ, 2 ČL
  • Olej/bravčová masť, 1 PL kopcovitá
  • Smotana kyslá, 200 ml
  • Slanina oravská, 60 g
  • Klobása, 40 g
  • Cibuľa, 2 ks
  • Majoránka čerstvá
  • Bryndza, 125 g

Postup

  1. Z múky,mlieka, droždia,oleja, 1 vajca a soli pripravíme hladké cesto a necháme zakryté v teple vykysnúťou.
  2. Zamiešame bryndzu s 1 vajcom a smotanou, opečieme slaninnu a cibuľu nakrájané na plátky, klobásu nakrájame na kolieska, neopekáme.
  3. Cesto natiahneme na tukom vymastený plech/na dané množstvo kruhový s priemerom 24cm / potrieme polovicou zarobenej bryndze, rozložíme slaninu, cibuľu, klobásu a potrieme druhou polovicou bryndze.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre 180°C cca 20-25 min. Ochutíme čerstvou majoránkou.
image

Ambasádor

Edelweiss

image

Mäsité jedlá

Plne sladové

img
Naspäť

Kačacie prsia s medom a zázvorom podávané s udon rezancami

Pokračovať

Pastiersky burger s grilovanou cibuľou

Nasleduje

Pastiersky burger s grilovanou cibuľou

Pokračovať