Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Bavorský hot-dog

Bavorský hot-dog

Suroviny na 4 porcie

  • Bavorská klobása na grilovanie, 10 ks
  • Mäsitá slanina, 30 plátkov
  • Červená cibuľa
  • Jablko sladkokyslé, 2 ks
  • Šalvia, 10 lístkov
  • Bageta francúzska 25 cm, 10 ks
  • Čerstvo-mleté korenie
  • Syr ementál, 10 plátkov
  • Majonéza, 160 ml
  • Horčica celozrnná, 40 ml
  • Hnedý cukor
  • Soľ
  • Lístky rukoly, žeruchy …na dekoráciu
  • Olej

Postup

  1. Majonézu zmiešame s horčicou, ochutíme soľou a korením.
  2. Plátky slaniny opečieme z oboch strán v panvici zakryté alobalom, aby sa veľmi neskrútili, vyberieme, na vypečenom tuku opečieme na plátky hrúbky 2-3 mm nakrájanú cibuľu a jablko so šupkou, ak je tuku málo, dolejeme olej.
  3. Klobásy upečieme na grile, príp. na druhej panvci, pred dopečením preložíme plátkami syra, necháme roztiecť, prípadne zapečieme pod vrchným grilom (salamander).
  4. Bagetu pozdĺžne nakrojíme, krátko opečieme nasucho, potrieme majonézou, pridáme cibuľu s jablkami, klobásu, slaninu, ozdobíme rukolou alebo žeruchou.
image

Ambasádor

Zlatý Bazant Tmavé

image

Mäsité jedlá

Pražené a čokoládové

img
Naspäť

Hovädzí Reuben sandwich

Pokračovať

Gratinované medajlónky s lesnými hubami

Nasleduje

Gratinované medajlónky s lesnými hubami

Pokračovať