Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Domáca pečeňová paštéta s mandľami

Domáca pečeňová paštéta s mandľami

Suroviny na 4 porcie

  • Kuracia pečeň, 200 g
  • Olej, 2 PL
  • Bravčová masť
  • Cibuľa stredne veľká, 1 ks
  • Cesnak, 2 strúčiky
  • Brandy, 2 PL
  • Smotana 33 %
  • Tymian čerstvý, 2 vetvičky
  • Soľ
  • Čierne korenie, ½ ČL
  • Pečené bravčové pliecko, 100 g
  • Mandľové lupienky, 2 PL
  • Brusnice /zaváranina/, 4 ČL
  • Jablko 1 ks
  • Šalvia čerstvá lístky
  • Pečivo /chlieb/

Postup

  1. Na masti opečieme nahrubo nakrájanú cibuľu, očistenú pečeň, cesnak, podlejeme čiernym pivom, brandy a krátko zredukujeme.
  2. Zmes vložíme do mixéra, pridáme tymian, korenie, soľ, a počas mixovania dolejeme smotanu.
  3. Do hladka vymixovanú zmes zamiešame s polovicou  nasucho opečených mandľových lupienkou a na menšie kúsky nasekaným pečeným bravčovým/použitie tejto zložky nie je povinné ale zlepšíme chuť aj konzistenciu paštéty/.Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  4. Jablká zbavíme jaderníkov, nakrájame na  kocky 4 x 4 mm, v panvici na malom množstve vody povaríme s lístkami šalvie. Jablká musia zostať polomäkké s minimalnym množstvom tekutiny.
  5. Primiešame brusnicovú zaváraninu krátko prevaríme, vyberieme šalviu necháme vychladnúť.
  6. Podávame na kváskovom pečive s opečenými lupienkami mandlí a vychladnutým coulis.
image

Ambasádor

Zlatý Bažant Špeciál Hurbanovská IPA

image

Mäsité jedlá

Intenzívne horké a aromatické

img
Naspäť

Kurča "Tabaco" grilované pod tehlou

Pokračovať

Steak z krkovičky s mexickým korením

Nasleduje

Steak z krkovičky s mexickým korením

Pokračovať