Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Foie gras so šošovicou beluga a hubovým ragú

Foie gras so šošovicou beluga a hubovým ragú

Suroviny na 4 porcie

  • Foie gras hus / kačka, 200 g
  • Brandy
  • Madeira / portské biele
  • Čierna šošovica, varená
  • Karotka, 1 menšia
  • Cibuľa, 1 malá
  • Olej, 1 PL
  • Ocot balsamico, 1 ČL
  • Soľ, korenie čierne mleté
  • Chlieb na hrianku /biely napr. toskánsky,lipótsky.../
  • Čerstvé huby, 160 g
  • Šalotka, 4 malé ks
  • Olej, 1 PL
  • Čerstvá saturejka, 5 vetvičiek

Postup

  1. Pečeň umyjeme odstránime žilky a odblaníme. Ručne rozdelíme na menšie časti, premiešame s brandy, madeirou,okoreníme, osolíme a necháme 24 hodín v chlade odležať.
  2. Pevne zrolujeme do potravinárskej fólie, použijeme min. 2 vrstvy, prvú odporúčam miestami prepichnúť špáradlom, aby sa uvoľnil príp. vzduch, ako posledná vrstva môže byť alobal. Rovnako môžeme použiť aj formu na paštétu.
  3. Uvaríme v pare pri 60 °C cca 40 min. podľa priemeru valca (1 cm 10 min.). Uvarenú paštétu odložíme do chladničky cca na 2 dni.
  4. Po nakrájaní môžeme krátko opiecť z oboch strán alebo podávame chladenú, ochutenú morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  5. Pór a karotku nakrájame na drobné kocky, krátko orestujeme na oleji, za občasného podliatia vývarom alebo vodou, kým karotka nie je polomäkká, pridáme šošovicu, saturejku, osolíme, okoreníme a dochutíme balsamicom. Zelenú časť póru pridáme nakoniec, premiešame a odstavíme.
  6. Na druhej panvici prudko orestujeme čerstvé huby so šalotkou, ochutíme morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Šošovicu a huby netreba podávať úplne horúce, postačia teplé alebo vlažné. Z chleba pripravíme nasucho opečené hrianky.
  7. Servírujeme: šošovica, hubové ragú, hrianka, foie gras.
image

Ambasádor

Krušovice Královská 12°

image

Mäsité jedlá

Chmeľové a horké

img
Naspäť

Mini kebaby z mletého mäsa s arabským chlebom

Pokračovať

"Beef Wellington"
s teplým šošovicovým šalátom
a rezančekmi údenej šunky

Nasleduje

"Beef Wellington" <br/> s teplým šošovicovým šalátom<br/> a rezančekmi údenej šunky

Pokračovať