Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Garbanzas - pikantný cícer s mäsom a klobásou

Garbanzas - pikantný cícer s mäsom a klobásou

Suroviny na 4 porcie

  • Cícer varený bez nálevu, 1 kg
  • Bravčové pliecko, 220 g
  • Klobása Chorizo, 1 ks
  • Slanina solená / údená biela
  • Údená krkovička/stehno, 100 g
  • Cibuľa, 1 veľká
  • Mrkva, 1 veľká
  • Zelené korenie sterilizované, 1 ČL
  • Drvené paradajky, 2 PL
  • Olej olivový, 3 PL
  • Paprika čerstvá klasic, 1 ks malá
  • Paprika sladká /údená mletá, 1ČL
  • Cesnak, 3 strúčiky
  • Rímska rasca drvená, 1 ČL
  • Bobkový list, 1 ks
  • Soľ
  • Korenie čierne mleté
  • Chlieb ako príloha
  • Chilli paprička čerstvá, 1 ks

Postup

  1. Slaninu nakrájame nadrobno a opečieme,pridáme olej,nakrájanú cibuľu, mrkvu a papriku nadrobno, krátko orestujeme, osolíme okoreníme, pridáme cesnak, nakrájané pliecko/2x3 cm/, nakrájanú klobásu, údené mäso/2x3 cm/ pridáme mletú papriku, drvené paradajky, rascu, korenie, bobkový list, soľ, podlejeme malým množstvom vody alebo vývaru, dusíme do mäkka podľa potreby podlievame. Pred dokončením pridáme cícer z konzervy aj s nálevom, prevaríme 10 min.
  2. Hotové jedlo posypeme vňaťou, dekorujeme plátkami opečenej slaninky čili papričkou, kolieskami červenej cibule.
  3. Podávame s chlebom.
image

Ambasádor

Zlatý Bažant Špeciál Hurbanovská IPA

image

Mäsité jedlá

Intenzívne horké a aromatické

img
Naspäť

Steak z krkovičky s mexickým korením

Pokračovať

Kačací wrap

Nasleduje

Kačací wrap

Pokračovať