Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Gratinované medajlónky s lesnými hubami

Gratinované medajlónky s lesnými hubami

Suroviny na 4 porcie

  • Bravčová panenka /sviečkovica/, 600 g
  • Soľ, čierne mleté korenie
  • Čerstvé očistené/mrazené huby, 400 g
  • Olej, 1PL
  • Zemiakový škrob
  • Sladká smotana 12 %, 500 ml
  • Petržlenová vňať, čerstvá
  • Spaetzle
  • Vajce, 5 ks
  • Mlieko
  • Polohrubá múka, 300 g
  • Maslo
  • Biele korenie mleté
  • Muškátový mletý orech
  • Strúhaný syr na zapekanie, 200 g

Postup

  1. Z vajec, mlieka, múky, soli a korenín pripravíme hladké poloriedke cesto pomocou el. šľahača.
  2. Pretlačíme cez haluškár do vriacej osolenej vody, po vyplávaní scedíme, krátko opláchneme studenou vodou, pridáme maslo a premiešame.
  3. Mäso nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici, prepečieme na polovicu.
  4. Huby nakrájame na hrubšie plátky, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme, prikryté podusíme a necháme odpariť vodu cca 10 min., zalejeme smotanou, v ktorej rozmiešame zemiakový škrob, a prevaríme ešte 5 min., pridáme sekanú petržlenovú vňať, prilejeme výpek z mäsa, dochutíme soľou podľa potreby.
  5. Halušky prehrejeme s 2/3 omáčky, vlejeme do zapekacej misky, uložíme medailóniky, prelejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom a zapečieme pri teplote 180 °C cca 8-12 min. dozlatista.
image

Ambasádor

Zlatý Bazant Tmavé

image

Mäsité jedlá

Pražené a čokoládové

img
Naspäť

Bavorský hot-dog

Pokračovať

"London broil" marinovaný v čiernom pive

Nasleduje

"London broil" marinovaný v čiernom pive

Pokračovať