Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Kačacie stehno s dusenou kapustou a zemiakovými šúľancami

Kačacie stehno s dusenou kapustou a zemiakovými šúľancami

Suroviny na 4 porcie

  • Kačacie stehno, 4 ks
  • Kačacia masť
  • Soľ, 1 PL
  • Kvasená kapusta
  • Cibuľa, 1 väčšia
  • Zemiaky varené v šupke
  • Polohrubá múka
  • Červená kapusta
  • Cibuľa 1 väčšia
  • Kryštálový cukor
  • Drvená rasca, 1 ČL
  • Celá škorica, 3 cm
  • Ocot
  • Soľ, čierne mleté korenie
  • Rozmarín, 1 vetvička

Postup

  1. Kačacie stehná nasolíme, necháme cez noc odležať v chlade, potom zľahka opláchneme a vložíme do vhodnej nádoby podľa počtu stehien.
  2. Zalejeme masťou, pridáme vetvičky rozmarínu, zakryjeme alobalom a pomaly pečieme pri 130 °C cca 3 – 4 hod domäkka (alebo varíme pri 90 °C 10 hod). V masti môžu zostať uskladnené na chladnom mieste 3 mesiace.
  3. Uvarené zemiaky nastrúhame alebo najemno zomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme a s múkou zamiesime nelepivé cesto, vytvarujeme šúľky, z ktorých krájame kúsky a dotvarujeme zašúľaním na doske. Varíme v osolenej vode, po vyplávaní ich scedíme, opláchneme a omastíme.
  4. V kastróle pripravíme karamel z cukru, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko opečieme (bez tuku), pridáme nastrúhanú červenú kapustu, podlejeme vodou, osolíme, ochutíme drvenou rascou, kúskom škorice, korením a dusíme domäkka, pred koncom okyslíme octom a omastíme masťou z konfi tovania.
  5. V druhom kastróle opečieme nakrájanú cibuľu na masti, pridáme kyslú kapustu a ešte krátko opečieme, podlejeme malým množstvom vody a podusíme, podľa potreby prisladíme a osolíme.
  6. Kačacie stehná pred podávaním dopečieme v rúre dozlatista. Vychladnuté šúľance opečieme na masti, osolíme. Na prípravu používame masť z konfitu.
image

Ambasádor

Krušovice Královská 12°

image

Mäsité jedlá

Chmeľové a horké

img
Naspäť

Kačací wrap

Pokračovať

Kuracie stripsy so zeleninovými hranolkami a dressingom Samuraj

Nasleduje

Kuracie stripsy so zeleninovými hranolkami a dressingom Samuraj

Pokračovať