Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Kanapka rozbif, čedar, brusnice

Kanapka rozbif, čedar, brusnice

Suroviny na 4 porcie

  • Hovädzia roštenka nízka, 400 g
  • Korenie trojfarebné drvené, 1 PL
  • Horčica francúzska, 2 PL
  • Worcester, 1 PL
  • Soľ hrubozrnná morská, 1 PL
  • Olej, 4 PL
  • Syr čedar, 300 g
  • Brusnice zavárané, 15 ČL
  • Bageta, 30 plátkov
  • Žerucha alebo rukola na dekoráciu

Postup

  1. Roštenku marinujeme v zmesi oleja, horčice, korenia, soli a worcesterskej omáčky (najlepšie cez noc).
  2. Mäso vyberieme a necháme oschnúť pri izbovej teplote asi hodinu. Potom ho opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán a pečieme v rúre pri teplote 180 °C. Ideálne je, ak použijeme vpichový teplomer a pečieme, kým vnútorná teplota nedosiahne 55 – 65 °C. Časovo je to asi 35 – 45 minút, záleží, aký stupeň prepečenia uprednostníme.
  3. Pri nižších teplotách pečenia, napr. 120 °C, dosiahneme rovnomerné sfarbenie na reze. Čas pečenia sa predĺži podľa výšky mäsa.
  4. Vychladnuté mäso nakrájame na tenké plátky.
  5. Syr nakrájame na hranolčeky s rezom 5 x 5 mm a dlhé podľa dĺžky plátku bagety, na ktorý položíme mäso, syr a brusnice. Dekorujeme žeruchou.
image

Ambasádor

Heineken

image

Mäsité jedlá

Ľahké sladové

img
Naspäť

Carpaccio di Cipriani

Pokračovať

Kebabčeta so stredo- morskou zeleninou

Nasleduje

Kebabčeta so stredo- morskou zeleninou

Pokračovať