Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Kebabčeta so stredomorskou zeleninou

Kebabčeta so stredomorskou zeleninou

Suroviny na 4 porcie

  • Jahňacie pliecko jemne mleté, 600 g
  • Saturejka (čubrica) sušená, 1 PL
  • Rímska rasca mletá, ½ ČL
  • Korenie čierne mleté, ½ ČL
  • Voda, 2 PL
  • Soľ
  • Paprika trojfarebná, 200 g
  • Baklažán, 150 g
  • Cuketa, 150 g
  • Zeler stopkový, 80 g
  • Cibuľa červená, 100 g
  • Cesnak, 4 strúčiky
  • Extra panenský olivový olej, 4 PL
  • Oregano čerstvé, 4 vetvičky
  • Ocot vínny balsamico, 1 ČL
  • Čerstvo mleté korenie

Postup

  1. Mäso zamiešame s vodou a koreninami. Pozor, rímsku rascu pridávame opatrne (môžeme prípadne aj vynechať). Mäso s koreninami necháme odležať v potravinárskej fólii v chladničke, ideálne cez noc.
  2. Vytvarujeme kroketky 2,5 x 8 cm a pečieme pomaly na rošte alebo na panvici do zlatohneda.
  3. Baklažán, cuketu a papriku nakrájame na kúsky 1,5 x 8 cm, cibuľu na osminky, zeler na kúsky 1 cm, cesnak na tenké plátky.
  4. Baklažán osolíme, necháme vypotiť a zbavíme tekutiny. Takto upravený baklažán nenasiakne olejom pri tepelnej úprave. Opekáme ho na panvici na olivovom oleji spoločne s cuketou, paprikou a cibuľou (začneme paprikou a ostatnú zeleninu pridáme po 3 – 4 minútach). Zelenina musí zostať na zahryznutie chrumkavá, ale opečená do zlatista. Krátko pred dokončením pridáme plátky cesnaku a vetvičky oregana. Osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, pokvapkáme balsamicom a dochutíme petržlenovou vňaťou. Počas pečenia, ak je to potrebné, postupne pridávame olej.
  5. Kebabčetu podávame so zeleninou a čerstvým chlebom.
image

Ambasádor

Heineken

image

Mäsité jedlá

Ľahké sladové

img
Naspäť

Kanapka rozbif, čedar, brusnice

Pokračovať

Kura Calabrese s krémovou polentou

Nasleduje

Kura Calabrese s krémovou polentou

Pokračovať