Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Kuracie krídla na ihle s ostro-sladkou omáčkou

Kuracie krídla na ihle s ostro-sladkou omáčkou

Suroviny na 4 porcie

  • Kuracie krídla, 16 ks
  • Citrón, 1 ks
  • Olej 4 PL
  • Zmes grilovacieho korenia podľa chuti alebo len soľ a olej, 2 PL
  • Bambusové ihly, 16 ks
  • Bageta, 12 – 16 plátkov
  • Maslo, 12 PL
  • Cesnak, 3 – 4 strúčiky
  • Petržlenová vňať hladkolistá, 4 PL
  • Soľ
  • Omáčka cca 600 ml
  • Kečup, 500 ml
  • Ovocný ocot, 60 ml
  • Worcesterská omáčka, 60 ml
  • Hnedý cukor, 50 g
  • Med, 2 PL
  • Dijonská horčica, 2 PL
  • Tabasco, 1 – 2 PL
  • Grilovacia zmes korenia podľa chuti, 1 PL
  • Čierne korenie mleté, ½ ČL
  • Údená soľ (alebo 10 cm kúsok kože z údenej slaniny), 2 ČL

Postup

  1. 5 až 8 hodín pred prípravou umyjeme krídla, osušíme a rovnomerne potrieme citrónovou šťavou. Odložíme ich do chladničky, koža nadobudne čiastočne osušený vzhľad, ale o to chrumkavejšia bude pri grilovaní. Krídla napichneme pozdĺžne na bambusové ihly. Získame tak rovnomerne upečenú kožu z oboch strán. Potrieme olejom zamiešaným s grilovacím korením alebo so soľou.
  2. Necháme ešte hodinu v chladničke a medzitým pripravíme omáčku z uvedených surovín tak, že všetky spoločne zmiešame a prevaríme na požadovanú hustotu miernym varom asi 15 minút, pravidelne miešame. Omáčku môžeme pripraviť aj vopred a sterilizovať v malých pohároch, vydrží niekoľko mesiacov. Ak nemáme údenú soľ, použijeme kožu z údenej slaninky, ktorú po uvarení vyhodíme.
  3. Maslo izbovej teploty zamiešame s petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom a soľou. Natrieme na plátky bagety.
  4. Krídla grilujeme z každej strany 8 – 10 minút, na opečenie bagiet potrebujeme 1 – 3 minúty z každej strany.
  5. Omáčkou môžeme krídla natierať počas grilovania aj pri konzumácii. Vhodnou prílohou je šalát z čerstvej zeleniny podľa chuti.
image

Ambasádor

Edelweiss

image

Mäsité jedlá

Plne sladové

img
Naspäť

Krkovička na pive s teplým kelovým šalátom

Pokračovať

Špíz z kuracej pečene v oravskej slaninke

Nasleduje

Špíz z kuracej pečene v oravskej slaninke

Pokračovať