Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Kurča "Tabaco" grilované pod tehlou (gruzínske vykostené kura s cesnakom)

Kurča "Tabaco" grilované pod tehlou (gruzínske vykostené kura s cesnakom)

Suroviny na 4 porcie

  • Kurča, 1 ks
  • Cesnak, 4 strúčiky
  • Citrón, 1 ks
  • Olivový olej, 2 PL
  • Soľ
  • Alobal
  • Plochý kameň, dlaždica alebo tehla
  • Paradajky, 4 ks
  • Ovčí syr, 120 g
  • Olivový olej, 3 PL
  • Kôpor čerstvý, 4 PL
  • Korenie čierne čerstvo mleté
  • Soľ

Postup

  1. Kurča vykostíme, ponecháme len konce krídel. Kožu potrieme citrónovou šťavou a necháme 2 – 4 hodiny v chlade. Osolíme, potrieme olivovým olejom a grilujeme zaťažené tehlou alebo dlaždicou zabalenou v alobale. Pôvodne sa používal plochý kameň a môžeme ho použiť aj my, ak ho máme k dispozícii.
  2. Tlakom urýchlime čas pečenia a zbavíme kurča prebytočného tuku.
  3. Začíname na strane kože, po 5 minútach obrátime a tento postup zopakujeme ešte raz. Pred koncom potrieme kurča z oboch strán prelisovaným cesnakom a grilujeme ešte asi 2 minúty z každej strany.
  4. Paradajky nakrájame na štvrtinky, prelejeme olivovým olejom a odložíme v chladničke.
  5. Pred konzumáciou primiešame hrudky ovčieho syra a čerstvý kôpor, okoreníme a podľa potreby osolíme.
image

Ambasádor

Heineken

image

Mäsité jedlá

Ľahké sladové

img
Naspäť

Kura Calabrese s krémovou polentou

Pokračovať

Domáca pečeňová paštéta s mandľami

Nasleduje

Domáca pečeňová paštéta s mandľami

Pokračovať