Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       "London broil" marinovaný v čiernom pive

"London broil" marinovaný v čiernom pive

Suroviny na 4 porcie

  • Hovädzí steak z vrchného
    alebo spodného šálu zo stehna
    alebo z boku vysoký 3 – 4 cm, 700 – 900 g
  • Čerstvé huby podľa sezóny
    (hliva, šitake, kuriatka, rýdziky), 300 g
  • Jarná cibuľka, 8 ks
  • Olivový olej, 2 PL
  • Čierne korenie čerstvo mleté
  • Soľ
  • Marináda
  • Zázvor čerstvý, 80 g
  • Červená cibuľa menšia, 1 ks
  • Cesnak, 4 strúčiky
  • Petržlenová vňať hladkolistá, 4 PL
  • Čierne pivo, 120 ml
  • Sójová omáčka, 50 ml
  • Čierne korenie, ½ PL
  • Slnečnicový olej, 60 ml

Postup

  1. Očistíme cibuľu, cesnak a zázvor. Nakrájame ich na kúsky veľké 1 × 1 cm, vložíme do mixéra, pridáme ostatné suroviny na marinádu a rozmixujeme.
  2. Steak vložíme do plastového vrecka alebo nízkej menšej misy, potrieme zo všetkých strán marinádou a odložíme na 12 hodín do chladničky.
  3. Mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať pri izbovej teplote.
  4. Grilujeme 7 – 9 minút z každej strany, aby bol steak polovične prepečený do ružova. Po ugrilovaní necháme odstáť 5 – 7 minút, aby sa šťava v mäse rovnomerne rozložila. Nakrájame na tenké plátky naprieč mäsovými vláknami.
  5. Huby nakrájame na plátky veľké 3 × 4 cm, cibuľku na 5 cm kúsky. Grilujeme 4 – 5 minúty, v mise premiešame s korením, soľou a olejom. Podávame s plátkami mäsa.
image

Ambasádor

Zlatý Bazant Tmavé

image

Mäsité jedlá

Pražené a čokoládové

img
Naspäť

Gratinované medajlónky s lesnými hubami

Pokračovať

Morčacie prsia s gaštanovou plnkou

Nasleduje

Morčacie prsia s gaštanovou plnkou

Pokračovať