Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Mini kebaby z mletého mäsa s arabským chlebom

Mini kebaby z mletého mäsa s arabským chlebom

Suroviny na 4 porcie

  • Hovädzie mleté mäso /krk/, 300 g
  • Čerstvý koriander /vňať/, 3 PL
  • Šalotka, 2-3 ks
  • Chili jalapeňo, nadrobno 2 ks
  • Čerstvý strúhaný zázvor, 2 ČL
  • Prelisovaný cesnak, 2 strúčiky
  • Mletý koriander, 1/2 ČL
  • Rímska rasca, 1/2 ČL
  • Čierne mleté korenie, 1 ČL
  • Sladká paprika, 1 PL
  • Olej 1 PL
  • Soľ, 1 ČL
  • Arabský chlieb
  • BBQ omáčka podľa chuti
  • Čerstvý šalat, 200 g
  • Drevené ploché špáradlá

Postup

  1. Mleté mäso s obsahom tuku cca 20 percent vymiešame s koreninami a šalotkou, je vhodné dôkladne ho premiešať min. 5 minút s pravidelným hádzaním cesta do misy (mäso získa hustejšiu konzistenciu a bude lepšie držať tvar na ihle).
  2. Odložíme na 1 hodinu do chladničky, pri tvarovaní použijeme rukavice alebo si ruky oplachujeme studenou vodou. Grilujeme za občasného otáčania 5 – 6 minút, tieto malé kebaby môžeme pripraviť aj v grilovacej panvici.
  3. Chlieb krátko opečieme a nakrájame na trojuholníky.
  4. Podávame s malým šalátom z čerstvej zeleniny a BBQ omáčkou podľa chuti, ideálna je pikantná, dochutená koriandrom, medom a limetkovou kôrou.
image

Ambasádor

Krušovice Královská 12°

image

Mäsité jedlá

Chmeľové a horké

img
Naspäť

Pomaly pečené trhané hovädzie so zemiakmi v šupke

Pokračovať

Foie gras
so šošovicou beluga
a hubovým ragú

Nasleduje

Foie gras<br/>so šošovicou beluga<br/>a hubovým ragú

Pokračovať