Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Morčacie prsia s gaštanovou plnkou, dusená červená kapusta na mede a opekané zemiakové šúľance

Morčacie prsia s gaštanovou plnkou, dusená červená kapusta na mede a opekané zemiakové šúľance

Suroviny na 4 porcie

  • Morčacie prsia, 800 g
  • Morčacia /kuracia/ pečeň, 100 g
  • Brandy, 30 ml
  • Šunka, 100 g
  • Jedlé gaštany, uvarené, očistené, 250 g
  • Dusená ryža, 30 g
  • Olej, 1 PL
  • Petržlenová vňať, 1 PL
  • Cibuľa, 1 ks
  • Mleté čierne korenie
  • Muškátový kvet
  • Soľ
  • Hydinový vývar, 200 ml
  • Prerastená údená slanina, 50 g
  • Dusená kapusta
  • Červená kapusta nakrájaná najemno, 400 g
  • Cibuľa malá, 1 ks
  • Cukor kryštál, 1 PL
  • Med, 1 PL
  • Rasca mletá, 1 ČL
  • Škorica celá, 2 cm palička
  • Jablčný ocot
  • Soľ, mleté čierne korenie

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme deň vopred. Očistené ich pretlačíme/postrúhame najemno a zarobíme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance. Varíme ich v osolenej vode, kým vyplávajú. Prepláchneme studenou vodou a ešte teplé omastíme bravčovou masťou. Vychladnuté zakryjeme a odložíme v chladničke.
  2. Morčaciu pečeň nakrájame na drobné kocky a marinujeme v brandy min. 6 hodín. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji, zmiešame s nakrájanou šunkou, pečeňou, prepasírovanými rozmixovanými gaštanmi, dusenou ryžou, koreninami, vňatkou a soľou
  3. Prsia narežeme zboku, vytvoríme väčší plát mäsa. Zľahka naklepeme cez potravinársku fóliu. Potrieme plnkou a vytvoríme roládu, obalíme plátkami slaniny a zafixujeme kuchynskou niťou.
  4. Roládu prudko opečieme na oleji, preložíme do pekáča a pečieme v rúre pri teplote 160 °C 20 – 30 min. Podlievame troškou vývaru.
  5. Medzitým na miernom plameni skaramelizujeme cukor do zlatohneda, pridáme med, premiešame, prisypeme cibuľu pokrájanú na tenké lístky a krátko opečieme. Keď cibuľa pustí šťavu, pridáme kapustu, koreniny, soľ, premiešame, podlejeme troškou vývaru a dusíme pod pokrievkou domäkka, občas premiešame, podlejeme. Na záver pridáme paličku škorice, dochutíme octom, prípadne medom a krátko prevaríme.
  6. Šúľance opečieme na panvici dozlatista a osolíme.
  7. Morčaciu roládu nakrájame na porcie, servírujeme s kapustou preliatou výpekom a opečenými šúľancami.
image

Ambasádor

Zlatý Bazant Tmavé

image

Mäsité jedlá

Pražené a čokoládové

img
Naspäť

"London broil" marinovaný v čiernom pive

Pokračovať

Rib eye steak s tekvicou
hokaido a špargľou

Nasleduje

Rib eye steak s tekvicou<br/>hokaido a špargľou

Pokračovať