Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Pastiersky burger s grilovanou cibuľou (teľací alebo hovädzí, s bylinkovým maslom a slaninou, v žemli)

Pastiersky burger s grilovanou cibuľou (teľací alebo hovädzí, s bylinkovým maslom a slaninou, v žemli)

Suroviny na 4 porcie

  • Hovädzie alebo teľacie mleté,
    mäso zo stehna alebo pliecka, 700 g
  • Soľ
  • Korenie čierne čerstvo mleté
  • Bylinkovo-cesnakové maslo,
    (napr. saturejka, estragón, cesnak, maslo), 4 PL
  • Mäsitá údená slanina (4 hrubšie plátky), 60 g
  • Syr kaškaval, 4 pláty
  • Žemľa, 4 ks
  • Grilovaná cibuľa
  • Stredne veľká cibuľa, 4 ks
  • Slnečnicový olej, 2 PL
  • Bambusové špajdle, 4 ks
  • Na dochutenie
  • Horčica, kečup, majonéza, šalát, paradajka

Postup

  1. Maslo izbovej teploty pomiešame s prelisovaným cesnakom a dôkladne premiešame s mletým mäsom. Osolíme, okoreníme a natrieme na obidve rezné strany prekrojených žemlí vo vrstve 5 – 7 mm, podľa veľkosti použitého pečiva.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie plátky asi 12 – 15 mm a napichneme na špajdle tak, aby sa pri grilovaní neoddelili. Osolíme, potrieme olejom a grilujeme z oboch strán dozlatista. Ak použijeme šalotku, nakrájame ju na štvrtiny pozdĺžne.
  3. Slaninu grilujeme do chrumkava 2 – 3 minúty z každej strany.
  4. Žemle grilujeme najprv na strane s vrstvou mäsa 5 – 7 minút, obrátime a krátko grilujeme do chrumkava aj z druhej strany. Plátok syra položíme na horúce mäso, vždy striedavo na spodné polovice žemlí.
  5. Dochutíme podľa želania kečupom, horčicou alebo majonézou. Pridáme kolieska grilovanej cibule, šalátový list a plátok paradajky.
image

Ambasádor

Edelweiss

image

Mäsité jedlá

Plne sladové

img
Naspäť

Bačovský bryndzovník

Pokračovať

Krkovička na pive s teplým kelovým šalátom

Nasleduje

Krkovička na pive s teplým kelovým šalátom

Pokračovať