Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Pečené bavorské koleno

Pečené bavorské koleno

Suroviny na 4 porcie

  • Koleno bravčové, zadné, cca 2 000 – 2 500 g
  • Na varenie
  • Cibuľa, 2 ks
  • Celé čierne korenie, 1 PL
  • Nové korenie, 5 guľôčok
  • Rasca, 1 PL
  • Bobkový list, 4 ks
  • Soľ, voda
  • Na potieranie pri pečení
  • Rasca drvená, 2 PL
  • Pivo Krušovice, 250 ml
  • Soľ
  • Zemiaky, 800 g
  • Cibuľa, 2 ks
  • Rozmarín, 2 vetvičky

Postup

  1. Koleno uvaríme pomalým varom vo vode s koreninami a cibuľou úplne domäkka. Predpokladaný čas varenia je 2 – 3 hodiny.
  2. Spoločne s kolenom asi 15 – 20 minút varíme aj väčšie zemiaky v šupke.
  3. Pripravíme zmes piva, prelisovaného cesnaku, rasce a soli. Cibuľu nakrájame na kolieska, uložíme na pekáč a pridáme vetvičky rozmarínu. Koleno položíme na cibuľu a podlejeme 1 naberačkou vody, v ktorej sa varilo. Počas pečenia pravidelne prelievame zmesou piva a korenín. Pečieme pomaly dozlatista 30 minút pri teplote 140 – 150 °C. Po 10 minútach pridáme zemiaky v šupke prekrojené na polovice a spoločne dopečieme. Ak je potrebné a výpek v pekáči sa začína pripekať, podlejeme ho vývarom.
  4. Ako prílohu podávame kyslé uhorky, chren, horčicu alebo nakladanú zeleninu podľa chuti. Výborne sa, samozrejme, hodí aj čerstvý chlieb.
image

Ambasádor

Krušovice Královská 12°

image

Mäsité jedlá

Chmeľové a horké

img
Naspäť

Galantína s údeným jazykom

Pokračovať

Rýchla živánska
s grilovanými zemiakmi

Nasleduje

Rýchla živánska<br/>s grilovanými zemiakmi

Pokračovať