Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Rýchla živánska s grilovanými zemiakmi

Rýchla živánska s grilovanými zemiakmi

Suroviny na 4 porcie

  • Bravčová panenka, 300 g
  • kuracie prsia alebo kuracie stehno vrchné bez kože a kosti, 300 g
  • Bravčová masť, 2 PL
  • Údená slanina, 80 g
  • Údená klobása, 120 g
  • Cibuľa menšia, 4 ks
  • Cesnak, 4 strúčiky
  • Zemiaky uvarené v šupke, 500 g
  • Bravčová masť, 1 PL
  • Čili paprička čerstvá, 4 ks
  • Korenie čierne čerstvo mleté
  • Petržlenová vňať hladkolistá, 2 PL
  • Cibuľa červená, 1 ks
  • Soľ

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 2 × 3 cm, cibuľu na osminky, slaninu na plátky 2 × 3 cm, klobásu na kolieska, cesnak na plátky a zemiaky v šupke na polovice.
  2. V hlbšej a širokej panvici (vhodný je aj kvalitný hrubostenný wok) rozpálime masť a prudko opekáme slaninu, cibuľu a mäso za pravidelného miešania. Teplota nesmie klesnúť, aby mäso nezačalo púšťať šťavu a nezačalo sa dusiť.
  3. Po 5 minútach pridáme klobásu, osolíme, okoreníme, ochutíme cesnakom a ešte krátko opečieme. Zmes môžeme zabaliť po jednotlivých porciách do alobalu a udržiavať v teple na grile počas grilovania zemiakov.
  4. Zemiaky potrieme jemne na reze masťou, osolíme a grilujeme z oboch strán. Počas grilovania ich pootočíme o 90 stupňov, čím vytvoríme efektnú mriežku. Potom ich otočíme na druhú stranu a necháme pripiecť aj šupku.
  5. Živánsku dekorujeme kolieskami červenej cibule a podľa chuti aj čerstvou čili papričkou a posypeme petržlenovou vňaťou.
image

Ambasádor

Krušovice Královská 12°

image

Mäsité jedlá

Chmeľové a horké

img
Naspäť

Pečené bavorské koleno

Pokračovať

Husacia pečeň
s cibuľovou marmeládou
a hriankou z lipótskeho 
chleba

Nasleduje

Husacia pečeň<br/> s cibuľovou marmeládou<br/> a hriankou z lipótskeho <br/>chleba

Pokračovať