Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Šalát s mozzarellou, prosciuttom a žltým melónom

Šalát s mozzarellou, prosciuttom a žltým melónom

Suroviny na 4 porcie

  • Mozzarella, 125 g
  • Prosciutto (plátky), 100 g
  • Melón žltý, 400 g
  • Zmes drobných listových šalátov s rukolou, 300 g
  • Semienka slnečnice, 5 PL
  • Citrónová šťava, 4 PL
  • Med, 2 PL
  • Extra panenský olivový olej, 8 PL
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Šaláty umyjeme, natrháme na menšie kúsky, osušíme v čistej utierke alebo odstredivke na šalát.
  2. Plátky prosciutta, mozzarellu a melón nakrájame na veľkosť jedného sústa na vidličku.
  3. Semienka slnečnice nasucho opečieme.
  4. Namiešame zálievku, dochutíme malým množstvom soli a čerstvo mletým korením podľa chuti
  5. Suroviny na šalát priamo pred podávaním premiešame.
  6. Šalát zalejeme pripravenou zálievkou a posypeme semienkami.
image

Ambasádor

Mort Subite Kriek Lambic

image

Mäsité jedlá

Sladké a ovocné

img
Naspäť

Mäsité jedlá

Pokračovať

Plátky surovej hovädzej sviečkovice s horčicovou majonézou

Nasleduje

Plátky surovej hovädzej sviečkovice s horčicovou majonézou

Pokračovať