Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Steak z krkovičky s mexickým korením

Steak z krkovičky s mexickým korením

Suroviny na 4 porcie

  • Bravčová krkovička, 600 g
  • Zmes korenia Mexico
  • Olej
  • Tortilla
  • Kukurica sterilizovaná bez nálevu, 120 g
  • Syr Chedar
  • Cesnak
  • Soľ
  • Paradajka, 120 g
  • Chili jalapeno
  • Cibuľa
  • Koriander čerstvý, 3 PL
  • Limetka šťava

Postup

  1. Krkovičku potrieme korením a olejom a necháme pri izbovej teplote odležať 2-3 hod.
  2. Tortilu/ len polovicu/ posypeme hrubo strúhaným syrom a kukuricou, preložíme na polovicu.
  3. Suroviny na pico de gallo nakrájame najemno, premiešame s limetkovou šťavou a necháme v chlade odležať 2-3 hod.
  4. Krkovičku grilujeme 5-6 min z gaždej stran, Quesadilu/naplnenú tortilu/ obojstranne asi po 1 min.
  5. Podávame s horúcou nakrájanou quesadilou, limetkou  a salsou pico de gallo.
image

Ambasádor

Zlatý Bažant Špeciál Hurbanovská IPA

image

Mäsité jedlá

Intenzívne horké a aromatické

img
Naspäť

Domáca pečeňová paštéta s mandľami

Pokračovať

Garbanzas - pikantný cícer s mäsom a klobásou

Nasleduje

Garbanzas - pikantný cícer s mäsom a klobásou

Pokračovať