Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Mäsité jedlá       Thajský šalát s hovädzím mäsom

Thajský šalát s hovädzím mäsom

Suroviny na 4 porcie

  • Hovädzí flank alebo rump steak, 600 g
  • Cesnak, 4 strúčiky
  • Zázvor čerstvý, 1 PL
  • Cibuľa, 2 ks
  • Čili paprička čerstvá, 3 ks
  • Cukor, 3 PL
  • Sojová omáčka, 7 PL
  • Limetková šťava, 7 PL
  • Sezamový olej tmavý, 2 PL
  • Šalát
  • Ryžové rezance, 30 g
  • Listové šaláty
  • Uhorka šalatová, 1 ks
  • Reďkovka
  • Mäta čerstvá, 1 hrsť
  • Koriander listy, 1 hrsť
  • Bazalka listy
  • Opečené arašidy, 4 PL
  • Sezam čierny – semienka, 1 ČL

Postup

  1. Pripravíme marinádu z nadrobno nasekaných a premiešaných surovín v riadku 18-25.Mäso marinujeme 2-3 hod v chladničke, pred grilovaním vyložíme a necháme zohriať na kuchynskú teplotu.Grilujeme z oboch strán podľa požadovaného stupňa prepečenia, ideálne medium, po ugrilovaní necháme odstáť cca 5-8 min a nakrájame na plátky.
  2. Rezance prelejeme horúcou osolenou vodou, alebo ak použijeme typ potrebný variť vopred uvaríme. Teplé a precedené premiešame s malým množstvom hnedého sezamového oleja. Suroviny na šalát premiešame so zvyšnou marinádou z mäsa, pridáme rezance, mäso a čerstvé bylinky
image

Ambasádor

Edelweiss

image

Mäsité jedlá

Pšeničné a korenisté

img
Naspäť

Moravský vrabec
s dusenou kyslou kapustou

Pokračovať

Bravčový porterhouse
s korením piatich vôní

Nasleduje

Bravčový porterhouse<br/> s korením piatich vôní

Pokračovať