Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Sladké jedlá       Čokoládové pralinky s mandľovou grilážou, kokosom a kakaovým práškom

Čokoládové pralinky s mandľovou grilážou, kokosom a kakaovým práškom

Suroviny na 4 porcie

  • Smotana sladká 33 %, 70 ml
  • Maslo, 100 g
  • Cukor práškový, 60 g
  • Čokoláda 60 % a viac, 200 g
  • Likér podľa chuti, 1 PL
  • Na obaľovanie
  • Kakaový prášok
  • Mandľová griláž
  • Strúhaný kokos
  • Griláž
  • Drvené mandle, 100 g
  • Cukor krupicový, 50 g
  • Olej, 1 PL

Postup

  1. Na panvici skaramelizujeme cukor s olejom, do ktorého pridáme drvené mandle a za stáleho miešania opražíme do zlatohneda, vysypeme na papier na pečenie. Po vychladnutí zakryjeme čistou utierkou a rozdrvíme valčekom na cesto.
  2. Hotovú griláž, ktorú nespotrebujeme, môžeme skladovať v suchých uzatvorených nádobách.
  3. Na rajnici zohrejeme smotanu, pridáme maslo a cukor, na strednom plameni zohrejeme za stáleho miešania a horúce odstavíme.
  4. Potom pridáme likér a nalámanú čokoládu, odložíme v chlade do druhého dňa.
  5. Z masy vykrajujeme lyžičkou guľôčky, z ktorých ručne tvarujeme guľaté pralinky.
  6. Obaľujeme v pripravenej griláži, kakau alebo kokose. Uložíme v chlade do papierových košíčkov.
image

Ambasádor

Zlatý Bažant Tmavé

image

Sladké jedlá

Pražené a čokoládová

img
Naspäť

Nepečená čokoládová tortička

Pokračovať

Cviklové brownies

Nasleduje

Cviklové brownies

Pokračovať