Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Sladké jedlá       Nepečená čokoládová tortička

Nepečená čokoládová tortička

Suroviny na 4 porcie

  • Vajce, 1 ks
  • Sóda bicarbona, 1 ČL
  • Trstinový cukor
  • Maslo, 125 g
  • Horká čokoláda, 400 g
  • Kakao
  • Hladká múka, 150 g
  • Vanilkový struk, 1 ks semienka
  • Mascarpone, 900 g
  • Karamelky, 100 g
  • Sladká smotana 12 %, 10 PL
  • Jablko sladkokyslé, 2 veľké
  • Brusnice zavárané, 10 ČL
  • Badian celý, 2 ks
  • Škorica 5 cm, 1 ks
  • Vanilkový struk /prázdny/, 1 ks
  • Medovka čerstvá /lístky/

Postup

  1. Časť horkej čokolády (280 g) nasekáme nadrobno a zbytok rozpustíme vo vodnom kúpeli (120 g).
  2. Mäkké maslo vymiešame s cukrom. Musí vzniknúť hladká zmes. Pridáme semienka z 1 vanilkového struku a šľaháme ďalších 5 minút.
  3. Pomaly prisypeme preosiatu múku so sódou, kakaom a prilejeme roztopenú čokoládu. Do zmesi pridáme nasekanú čokoládu a dobre promiešame.
  4. Plech si vyložíme papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 160 °C. Cesto naberáme lyžicou a na papieri na pečenie vytvoríme cookies/ 30 ks cca 25 g/ a pečieme asi 10 - 12 minút.
  5. Jablkové coulis:
    Jablká zbavíme jaderníkov,nakrájame na štvrťky, podusíme podliate malým množstvom vody s prázdnym vanilkovým strukom, badiánom a škoricou. Prepasírujeme, rozmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby osladíme a prevaríme.
  6. Mascarpone vymiešame so smotanou, pridáme nasekané karamelky a zľahka premiešame lyžicou.
  7. Servírujeme:
    coulies s brusnicami, 3 ks cookies prekladané karamelovým mascarpone a ozdobíme lístkami medovky.
image

Ambasádor

Zlatý Bažant Tmavé

image

Sladké jedlá

Pražené a čokoládová

img
Naspäť

Zapečená hruška s vôňou bazového kvetu

Pokračovať

Čokoládové pralinky s mandľovou grilážou

Nasleduje

Čokoládové pralinky s mandľovou grilážou

Pokračovať