Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Sladké jedlá       Tvarohové knedličky s glazovanými jahodami v mede s citrónovým Radlerom a medovkou

Tvarohové knedličky s glazovanými jahodami v mede s citrónovým Radlerom a medovkou

Suroviny na 4 porcie

  • Žĺtky, 4 ks
  • Cukor kryštál, 120 g
  • Mascarpone, 500 g
  • Piškóty dlhé, 500 g
  • Káva (najlepšie espresso), 300 ml
  • Mandľový likér amaretto, 50 ml
  • Kakao na posypanie

Postup

  1. Žĺtky a cukor vyšľaháme na hustú penu (nesmú v nej zostať celé kryštáliky cukru). Potom pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém (miešať treba pomaly stierkou alebo vareškou, aby krém nezredol).
  2. Na dno pripravenej nádoby (asi 30 x 30 x 10 cm) poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej horúcej kávy zmiešanej s amarettom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme na ne zvyšnú polovicu krému, uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme nádobou o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót. Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky.
  3. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom. Nakrájame na porcie a podávame.
image

Sladké jedlá

Pšeničné a korenisté

img
Naspäť

Tvarohové knedličky s glazovanými jahodami v mede

Pokračovať

Zapečená hruška s vôňou baz. kvetu

Nasleduje

Zapečená hruška s vôňou baz. kvetu

Pokračovať