Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Sladké jedlá       Torta z muškátovej tekvice s pomarančovým krémom

Torta z muškátovej tekvice s pomarančovým krémom

Suroviny na 4 porcie

  • Vajcia, 4 ks
  • Cukor kryštál, 300 g
  • Rum, 2 PL
  • Vanilkový cukor, 2 balíčky
  • Olej, 220 ml
  • Múka polohrubá, 280 g
  • Sóda bikarbóna, 2 ČL
  • Prášok do pečiva, 2 ČL
  • Škorica, 2 ČL
  • Muškátová tekvica nastrúhaná nahrubo, 450 g
  • Vlašské orechy opečené, nahrubo nasekané, 120 g
  • Štipka soli
  • Pomarančový krém
  • Maslo 80 g
  • Práškový cukor, 120 g
  • Smotanová nátierka/mascarpone/, 150 g
  • Pomarančová marmeláda, 2 PL
  • Pomarančová kôra kandizovaná, 4 PL
  • Pomaranč na dekoráciu, 1 ks'

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C, tortovú formu s priemerom 28 cm vytrieme maslom a vysypeme múkou.
  2. Vajcia dôkladne vymiešame s cukrom 2 – 3 minúty pomocou elektrického šľahača. Za stáleho miešania pridávame olej, prisypeme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, jedlou sódou bikarbónou, vanilkovým cukrom a škoricou, pomaly premiešame.
  3. Na záver pridáme nahrubo nastrúhanú tekvicu a nasekané orechy opatrne zmiešame cukrárskou lopatkou a naplníme do pripravenej formy.
  4. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút.
  5. Suroviny na krém zamiešame. Vychladnutý korpus prekrojíme horizontálne. Spodný korpus natrieme pripraveným krémom, preložíme, natrieme vrch aj boky torty, ktoré môžeme obsypať nahrubo mletými orechmi. Necháme odstáť v chlade, ideálne cez noc. Dekorujeme plátkami pomaranča.
image

Ambasádor

Zlatý Bažant Tmavé

image

Sladké jedlá

Pražené a čokoládová

img
Naspäť

Lava cake s marhuľovou omáčkou