Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Sladké jedlá       Tvarohové knedličky s glazovanými jahodami v mede s citrónovým Radlerom a medovkou

Tvarohové knedličky s glazovanými jahodami v mede s citrónovým Radlerom a medovkou

Suroviny na 4 porcie

  • Tvaroh hrudkový, 750 g
  • Krupica detská, 210 – 240 g
  • Vajce, 3 ks
  • Cukor práškový, 3 PL
  • Soľ, ½ ČL
  • Jahody, 30 – 40 ks
  • Med, 3 PL
  • Medovka čerstvá, 4 vetvičky
  • Pivo Zlatý Bažant Radler Citrón, 80 – 100 ml
  • Maslo, 4 PL

Postup

  1. V dostatočne veľkom hrnci dáme ohrievať vodu na varenie knedličiek.
  2. Vajcia rozbijeme, oddelíme bielky a vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Krupicu, tvaroh, žĺtky, cukor a soľ dôkladne premiešame. Na záver zľahka primiešame sneh z bielkov.
  4. Mokrými rukami alebo v hygienických rukaviciach vytvarujeme knedličky, vložíme do vriacej vody a varíme cca 4 – 5 minút.
  5. Medzitým zohrejeme vo väčšej panvici med. Pridáme očistené jahody, väčšie jahody prekrojíme na polovice alebo na tretiny, podlejeme polovicou piva, pridáme vetvičky medovky a krátko, ale intenzívne necháme prehriať. Podľa potreby dolievame pivo, aby sme získali málo hustej šťavy.
  6. Medovku vyberieme. Servírujeme horúce s knedličkami, preliate maslom, podľa chuti môžeme posypať práškovým cukrom.
image

Ambasádor

Mort Subite Kriek Lambic

image

Sladké jedlá

Sladké a ovocné

img
Naspäť

Sladké jedlá

Pokračovať

Tiramisu

Nasleduje

Tiramisu

Pokračovať