Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Sladké jedlá       Zapečená hruška s vôňou bazového kvetu, orechovou plnkou a šípkovou omáčkou

Zapečená hruška s vôňou bazového kvetu, orechovou plnkou a šípkovou omáčkou

Suroviny na 4 porcie

  • Hruška, 2 ks
  • Cukor kryštál, 2 + 4 PL
  • Bažant Radler
  • Citrón-Baza-Mäta, 400 ml
  • Badián, 1 ks
  • Vlašské orechy mleté, 120 g
  • Maslo, 1 PL
  • Mlieko, 50 ml
  • Cukor práškový na posypanie
  • Šípkový lekvár, 4 PL
  • Šípky sušené /môžeme vynechať/, 10 ks

Postup

  1. Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovice a vyberieme jaderníky.
  2. Varíme v pive Bažant Radler so 4 lyžicami hnedého cukru a celým badianom 15 minút alebo až kým nie sú mäkké.
  3. Orechy krátko opečieme na masle s 2 PL hnedého cukru, zalievame postupne mliekom až uvaríme hustú plnku.
  4. Naplníme hrušky, posypeme práškovým cukrom a zapečieme v rúre zapnutej len na vrchný ohrev, kým cukor neskaramelizuje.
  5. Medzitým prevaríme v 200 ml tekutiny, v ktorej sa varili hrušky, sušené šípky a zredukujeme na 2/3 množstva. Precedíme a rozvaríme so šípkovým lekvárom na hustotu omáčky.
  6. Do pripravenej omáčky naservírujeme zapečenú hrušku a podávame.
image

Sladké jedlá

Pšeničné a korenisté

img
Naspäť

Tiramisu

Pokračovať

Nepečená čokoládová tortička

Nasleduje

Nepečená čokoládová tortička

Pokračovať