Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Ryby       Filet z morského vlka s feniklom a pomarančovým maslom

Filet z morského vlka s feniklom a pomarančovým maslom

Suroviny na 4 porcie

  • Filet z morského vlka s kožou, 4 × 150 g
  • Maslo, PL
  • Pomarančová šťava, 4 PL
  • Pomarančová kôra, 1 PL
  • Fenikel buľvový, 1 ks 200 g
  • Pomaranč, 1 ks
  • Špenát – čerstvé listy, 40 g
  • Chilli paprička, 1 ks
  • Cesnak 1 strúčik alebo cesnak medvedí 8 listov
  • Olivový olej, 2 PL
  • Čierne korenie čerstvo mleté
  • Soľ

Postup

  1. Fenikel nakrájame na plátky hrubé 1 – 1,5 mm, z pomaranča zrežeme šupu aj s bielou vrstvou, ostrým nožom vyfiletujeme (vykrojíme jednotlivé mesiačiky bez šupky).
  2. Cesnak očistíme a pokrájame na tenké plátky.
  3. Z malej čili papričky nakrájame tenké kolieska. Na porciu potrebujeme 2 – 3 plátky podľa intenzity.
  4. panvici rozpálime olej, opečieme fenikel dozlatista, okoreníme, jemne osolíme, pridáme čili, cesnak, pomaranč a špenátové listy a ihneď vodstavíme.
  5. Filety opečieme na masle. Začíname stranou, na ktorej je koža. Po 2 – 3 minútach obrátime a dopečieme asi 1 minútu podľa veľkosti.
  6. Rybu vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do panvice pridáme zvyšné maslo, pomarančovú kôru a šťavu, necháme krátko prevariť, potom filety vrátime do panvice, rýchlo obrátime v pomarančovom masle a servírujeme s opečeným feniklom.
image

Ambasádor

Mort Subite Kriek Lambic

image

Ryby

Sladké a ovocné

img
Naspäť

Ryby

Pokračovať

Krevety s jalapeno marinádou

Nasleduje

Krevety s jalapeno marinádou

Pokračovať