Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Ryby       Filety z údeného pstruha na zemiakovom šaláte s chrenovou majonézou a ružovým kaviárom z lososa

Filety z údeného pstruha na zemiakovom šaláte s chrenovou majonézou a ružovým kaviárom z lososa

Suroviny na 4 porcie

  • Filety z údeného pstruha, 250 g
  • Kaviár ružový z lososa, 4 ČL
  • Šalátové zemiaky, ružiaky, 400 g
  • Majonéza, 4 PL
  • Čerstvý strúhaný chren, 1 – 2 PL
  • Cibuľa červená, 1 malá
  • Pažítka krájaná, 2 PL
  • Dijonská horčica, 1 ČL
  • Ocot, cukor, soľ, mleté čierne korenie na sladkokyslý nálev

Postup

  1. Zemiaky v šupke si uvaríme deň vopred, vychladnuté očistíme a pokrájame na plátky alebo pretlačíme cez drôtené koliesko. Z octu, cukru, soli a štipky korenia uvaríme nálev, ktorým zalejeme zemiaky a necháme v chlade odležať. Ak pripravujeme väčšie množstvo, je vhodné zemiaky niekoľkokrát preliať nálevom, a to tak, že nádobu nakloníme a nálev naberačkou prelievame. Nemiešame!
  2. Chren nastrúhame najemno, pridáme k majonéze spolu s horčicou a dôkladne premiešame. Opatrne primiešame k uvareným zemiakom a odložíme do chladu minimálne na 2 hodiny.
  3. Cibuľu nakrájame najemno a spolu s pažítkou pridáme do šalátu pred servírovaním.
  4. Filety rozkrojíme na 8 ks, servírujeme na kopčeku šalátu s ražným chlebom.
image

Ryby

Pšeničné a korenisté

img
Naspäť

Tuniak Palermo s cuketou, sardelami a cícerovým pyré

Pokračovať

Kapor na masle s orechovo-syrovou kôrkou

Nasleduje

Kapor na masle s orechovo-syrovou kôrkou

Pokračovať