Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Ryby       Grilovaný halibut s omáčkou salmoriglio a paradajkami

Grilovaný halibut s omáčkou salmoriglio a paradajkami

Suroviny na 4 porcie

  • Halibut filety, 4 x 200 g
  • Olivový olej, 2 PL
  • Morská soľ
  • Trojfarebné korenie čerstvo mleté
  • Omáčka salmoriglio
  • Olivový olej panensky, 80 ml
  • Cesnak, 2 – 4 strúčiky
  • Citrón (šťava), 1 ks
  • Petržlenová vňať hladkolistá, 4 PL
  • Oregano čerstvé, 1 PL
  • Paradajky väčšie, 4 ks
  • Olivový olej panenský, 4 PL
  • Tymian čerstvý lístky, 2 PL
  • Cesnak, 4 strúčiky
  • Syr pecorino sardo jemne strúhaný alebo parmezán, grana padano, 4 PL
  • Soľ, čierne korenie čerstvo mleté

Postup

  1. Pripravíme omáčku salmoriglio z prelisovaného cesnaku, najemno nakrájaných byliniek, oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia. Dôkladne premiešame a odložíme.
  2. Paradajky prekrojíme na polovice, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom.
  3. Cesnak očistíme, prelisujeme, v malej panvičke rozohrejeme olivový olej a opečieme cesnak dozlatista. Prelejeme do porcelánovej misky, aby sme čo najrýchlejšie znížili teplotu. Do vychladnutého cesnaku na oleji pridáme tymian, najemno nastrúhaný syr pecorino, soľ a korenie.
  4. Filety nakrájame na 2 – 3 kusy, potrieme olejom, grilujeme na rozpálenom grile z oboch strán podľa veľkosti 3 – 4 minúty z každej strany, na záver osolíme a okoreníme.
  5. Spoločne s rybou grilujeme paradajky, začíname reznou stranou 3 – 5 minút, potom obrátime, potrieme ochutenou zmesou a grilujeme ďalších 3 – 5 minút. Ak máme plynový gril s vrchným ohrevom, preložíme paradajky na hornú mriežku. Dobrý výsledok dosiahneme aj v uzatváracom grile.
  6. Rybu podávame horúcu, preliatu omáčkou s paradajkami a miešaným listovým šalátom.
image

Ryby

Pšeničné a korenisté

img
Naspäť

Kapor na masle s orechovo-syrovou kôrkou

Pokračovať

Údený losos s kôprovo-smotanovým krémom

Nasleduje

Údený losos s kôprovo-smotanovým krémom

Pokračovať