Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Ryby       Kapor na masle s orechovo-syrovou kôrkou, zemiakové pyré s bôbom a zelerová remuláda

Kapor na masle s orechovo-syrovou kôrkou, zemiakové pyré s bôbom a zelerová remuláda

Suroviny na 4 porcie

  • Filety z kapra, 800 g
  • Olej slnečnicový, 2 PL
  • Lieskové orechy mleté, 80 g
  • Syr gouda, 80 g
  • Maslo, 40 g
  • Soľ
  • Pyré
  • Zemiaky očistené, 480 g
  • Bôb suchý /alebo fazuľa bôbovica/, 100 g
  • Pór aj so zelenou časťou, 150 g
  • Maslo, 2 PL
  • Mlieko, 40 ml
  • Olej, 2 PL
  • Soľ
  • Zelerová remuláda
  • Jablko červené sladkokyslé, 1/2
  • Dijonská horčica, 1 ČL
  • Citrónová šťava, 2 ČL
  • Majonéza, 1 PL
  • Kyslá smotana, 3/4 PL
  • Čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka, 1 PL
  • Soľ, mleté čierne korenie

Postup

  1. Večer pred prípravou namočíme bôb minimálne na 12 hodín. Ráno uvaríme do mäkka a necháme vo vode, v ktorej sa varil.
  2. Majonézu zmiešame s horčicou, citrónovou šťavou, soľou a korením. Zeler očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na tzv. julienne /veľkosť zápalky cez V struhák/. Rovnako nakrájame jablko aj so šupkou. Zamiešame s majonézou a odložíme v chladničke.
  3. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame a dáme variť v menšom množstve osolenej vody. Pripravíme pyré s maslom a horúcim mliekom.
  4. Pór prekrojíme po dĺžke na polovicu, umyjeme a nakrájame na 15 mm kúsky. Opečieme na oleji, pridáme scedený bôb. Primiešame k zemiakom a dochutíme soľou.
  5. Rybie filety rozkrájame na 8 kúskov, osolíme a opečieme na oleji, najprv zo strany kože 2 – 4 minúty. V tejto fáze môžeme krátko rybu pritlačiť prstami /alebo vhodným náradím/ k panvici, aby sa koža nekrútila, otočíme a pečieme ešte ďalšiu minútu.
  6. Potrieme zmesou mletých lieskovcov, najemno strúhaného syra a masla a zapečieme dozlatista.
  7. Podávame na zemiakovom pyré doplnené remuládou.
image

Ryby

Pšeničné a korenisté

img
Naspäť

Filety z údeného pstruha na zemiakovom šaláte

Pokračovať

Grilovaný halibut s omáčkou salmoriglio
a paradajkami

Nasleduje

Grilovaný halibut s omáčkou salmoriglio<br/>a paradajkami

Pokračovať