Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Ryby       Krevety s jalapeno marinádou

Krevety s jalapeno marinádou

Suroviny na 4 porcie

  • Krevety (black tiger, varené, lúpané chvostíky), 24 ks pri veľkosti 30/40
  • Olej, 1 PL
  • Farebné papričky jalapeno, 2 ks
  • Vňať koriandra (cilantro), 2 PL
  • Limetka (šťava), 1 ks
  • Cesnak, 2 – 3 strúčiky
  • Citrónová kôra, ½ citróna
  • Trstinový cukor alebo med, 1 ČL
  • Soľ, čerstvo mleté korenie
  • Avokádo, 1 ks
  • Zmes byliniek a výhonkov na dekoráciu (koriander, žerucha, pažítka, červená repa,petržlen...), 4 PL
  • Drevené špáradlá, 24 ks

Postup

  1. Krevety jednotlivo napichneme na ploché špáradlá.
  2. Pripravíme marinádu z najemno nakrájaných papričiek, cesnaku, rezančekov citrónovej kôry, koriandra, limetkovej šťavy, trstinového cukru, soli a korenia. Všetko zmiešame, zalejeme krevety v plochej nádobe a necháme krátko marinovať.
  3. Avokádo prekrojíme na polovicu okolo kôstky. Kôstku vyberieme tak, že do nej zasekneme silnejší nôž a otočením do strany kôstku vylúpneme. Polovice avokáda nakrájame na plátky po dĺžke aj so šupkou, ktorú následne odstránime z každého plátku. Ak robíme prípravu vopred, plátky pokvapkáme šťavou z limetky alebo citróna, neoxidujú a zachovajú si pôvodnú farbu.
  4. Na rozpálenej panvici opečieme nasucho krevety z každej strany 30 sekúnd, prelejeme zvyšnou marinádou a krátko necháme prejsť chute opäť max. 30 sekúnd a odstavíme. Podávame teplé alebo studené na plátku avokáda, dekorujeme zmesou ázijských byliniek.
image

Ambasádor

Mort Subite Kriek Lambic

image

Ryby

Sladké a ovocné

img
Naspäť

Filet z morského vlka s feniklom a pomarančovým maslom

Pokračovať

Losos marinovaný v pšeničnom pive a citrusovej šťave

Nasleduje

Losos marinovaný v pšeničnom pive a citrusovej šťave

Pokračovať