Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Ryby       Losos marinovaný v pšeničnom pive a citrusovej šťave

Losos marinovaný v pšeničnom pive a citrusovej šťave

Suroviny na 4 porcie

  • Losos – chladený filet bez kože, 400 g
  • Citrón, 1 veľký alebo 2 menšie
  • Olivový olej, 80 ml
  • Pomaranč, 1 ks
  • Zlatý Bažant Pšeničné
  • Olivový olej, 4 PL
  • Citrónová šťava, 2 PL
  • Šalotka väčšia, 1 ks
  • Vňať koriandra nakrájaná najemno, 2 PL
  • Čerstvo mleté ružové korenie z mlynčeka
  • Soľ

Postup

  1. Lososa nakrájame naprieč svalovými vláknami na plátky hrubé 2 – 3 mm.
  2. Pripravíme si menší plech na pečenie alebo inú plochú nádobu, vylejeme doň olivový olej a rozložíme jednotlivo plátky ryby.
  3. Pokvapkáme ¾ citrónovej šťavy, zalejeme pomarančovou šťavou zmiešanou s pivom, plátky obrátime a odložíme marinovať na 15 minút do chladničky.
  4. Olej zamiešame so zvyšnou citrónovou šťavou, 1 lyžičkou najemno postrúhanej pomarančovej a citrónovej kôry, šalotku a koriandrovú vňať nakrájame nadrobno, pridáme do zálievky, osolíme a okoreníme čerstvo mletým alebo drveným ružovým korením.
  5. Lososa rozložíme na tanier a prelejeme zálievkou.
  6. Podávame s ražným chlebom.
image

Ambasádor

Mort Subite Kriek Lambic

image

Ryby

Sladké a ovocné

img
Naspäť

Krevety s jalapeno marinádou

Pokračovať

Zubáč s limetkovým maslom a listovým špenátom

Nasleduje

Zubáč s limetkovým maslom a listovým špenátom

Pokračovať