Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Ryby       Teplý šalát zo zelenej fazuľky s kúskami lososového pstruha

Teplý šalát zo zelenej fazuľky s kúskami lososového pstruha

Suroviny na 4 porcie

  • Pstruh lososový (filet bez kože), 600 g
  • Čerstvá alebo mrazená nekrájaná zelená fazuľka – struky, 400 g
  • Zemiaky nové (ružiaky), 240 g
  • Olivový olej panensky, 8 PL
  • Cesnak, 4 strúčiky
  • Kôpor čerstvy, 4 PL
  • Soľ
  • Čierne korenie čerstvo mleté

Postup

  1. Vyberieme malé zemiaky, umyjeme a uvaríme aj so šupkou v mierne osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. Tento krok môžeme urobiť aj niekoľko hodín vopred. Vychladnuté pokrájame aj so šupkou na plátky hrubé 4 – 5 mm. Pred pridaním do šalátu zohrejeme v sitku v horúcej vode.
  2. Zo strukov fazuľky odrežeme konce, zo staršej stiahneme aj tuhé vlákno pozdĺž strukov a uvaríme vcelku v osolenej vode do polomäkka, po uvarení vyberieme a vložíme do studenej vody, aby si zachovala sviežu zelenú farbu. Po ochladení scedíme a necháme odkvapkať v sitku.
  3. Očistíme cesnak a nakrájame na tenké plátky. Filety nakrájame priečne na kúsky veľké 3 × 2 cm.
  4. V panvici rozohrejeme polovicu oleja a opečieme kúsky ryby z oboch strán. Osolíme, okoreníme, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do panvice pridáme plátky cesnaku a po krátkom opečení zelenú fazuľku prehrejeme a zľahka primiešame horúce zemiaky a kúsky ryby.
  5. Dochutíme soľou a korením podľa potreby, zjemníme zvyšným olivovým olejom a posypeme čerstvým kôprom.
image

Ambasádor

Heineken

image

Ryby

Ľahké sladové

img
Naspäť

Zubáč s limetkovým maslom a listovým špenátom

Pokračovať

Tuniak Palermo s cuketou, sardelami a cícerovým pyré

Nasleduje

Tuniak Palermo s cuketou, sardelami a cícerovým pyré

Pokračovať