Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Ryby       Tuniak Palermo s cuketou, sardelami a cícerovým pyré

Tuniak Palermo s cuketou, sardelami a cícerovým pyré

Suroviny na 4 porcie

  • Tuniak steak chladený, 4 x 150 g
  • Citrón, 1 ks
  • Olivový olej extra vergine, 4 PL
  • Morská soľ hrubozrnná, 1 PL
  • Trojfarebné korenie drvené, 2 PL
  • Cícer varený, 500 g (alebo 3 ks v konzerve po 425 ml, použijeme ho bez nálevu)
  • Limetka, 1 ks
  • Cesnak, 1 strúčik
  • Sezamové semienka opečené, 2 PL
  • Sezamový olej hnedý, 1 - 2 PL
  • Soľ

Postup

  1. Porcie ryby marinujeme v citrónovej šťave a olivovom oleji asi 10 minút. Sezamové semienka opečieme nasucho na panvici, čiastočne rozdrvíme v mažiari s prídavkom hrubozrnnej morskej soli, aby sa uvoľnila ich oriešková vôňa.
  2. Cícer s minimálnym množstvom nálevu čiastočne rozmixujeme s cesnakom a olivovým olejom tak, aby štvrtina zrniek zostala vcelku. Podľa potreby pridáme nálev, dochutíme sezamovým olejom a soľou.
  3. Karotku očistíme a nakrájame spolu s cuketou na tenké široké plátky pomocou škrabky na zeleninu. Blanšírujeme vo  vriacej osolenej vode postupne: karotku 30 sekúnd + ďalších 10 sekúnd spoločne s cuketou. Vyberieme a preložíme do misy so studenou vodou. Ak máme možnosť, pridáme aj ľadové kocky. Zelenina vtedy zostane al dente a zachová si svieže farby. Vychladenú zeleninu preložíme do sitka a necháme odtiecť vodu.
  4. Tuniaka osušíme, potrieme olejom, osolíme hrubozrnnou morskou soľou a opekáme na panvici alebo grile z každej strany maximálne 1 minútu podľa výšky steaku. Krátko pred dopečením posypeme drveným trojfarebným korením a obrátime na panvici.
  5. Na druhej panvici opečieme na olivovom oleji plátky cesnaku s prekrojenými kaparami a sardelami. Do horúcej zmesi pridáme cuketu a karotku, rýchlo opečieme a ak je potrebné, nakoniec prisolíme.
image

Ambasádor

Heineken

image

Ryby

Ľahké sladové

img
Naspäť

Teplý šalát zo zelenej fazuľky s kúskami lososového pstruha

Pokračovať

Filety z údeného pstruha na zemiakovom šaláte

Nasleduje

Filety z údeného pstruha na zemiakovom šaláte

Pokračovať