Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.
Sekcia PIVO A JEDLO je rozdelená
na 12 vzdelávacích celkov.
Toto je ďalšie pivečko pre fanúšikov absolútnej klasiky - pivá s ľahkým telom a horkým a chmeľových charakterom typickej „dvanástky“. Majú výraznejšiu horkosť a suchší „dojazd.“
„Skutočne si k nim treba predstaviť len plný tanier guláša? Nemyslíme si. Tieto pivá si výborne hodia k rôznym grilovaným, vyprážaným a pečeným jedál. Rovnako ako v prípade ľahkých sladových pív, určite sú výborným nápojom aj k slaným a korenistým jedlám.
Ľahké sladové
Intenzívne horké a aromatické