Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.
Sekcia PIVO A JEDLO je rozdelená
na 12 vzdelávacích celkov.
Vo väčšine prípadov ide vlastne ide o klasickú „desiatku“ so všetkým čo k nej patrí - osviežujúca chuť, ľahké telo a sladový charakter.
Je veľa spôsobov prípravy jedla, ktoré by sa hodilo k týmto jedlám - od servírovania v surovom stave cez fritovanie a vyprážanie až po pečenie. Výborne sa s ním kombinujú jedlá, ktoré si počas konzumácie a aj po nej pivo priam, samy pýtajú‘ - obaľované, slané a mierne pikantné jedlá. Samozrejme, výborne sa hodí k rôznym šalátom a drobným snackom.
Sladké a ovocné
Chmeľové horké