Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.
Sekcia PIVO A JEDLO je rozdelená
na 12 vzdelávacích celkov.
Pivá z tejto kategórie výrazne chutia po slade, majú jemnú karamelovú príchuť a občas sa v nich vynoria aj medové tóny. Často sa tu striedajú horké a chmeľové tóny, do ktorých sa ešte občas vmiesi mierne, pražená‘ chuť.
Mäso všetkých druhov na všetky spôsoby - barbecue, grilované, pečené aj dusené. Mäsožravci, nebojte sa vyskúšať čokoľvek! Prípadne odporúčame si dopriať tieto pivá s chuťovo výraznými syrmi.
Intenzívne horké a aromatické
Pšeničné a korenisté