Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.
Sekcia PIVO A JEDLO je rozdelená
na 12 vzdelávacích celkov.
Sú to pivá tmavej farby, pri ktorých výrobe boli použité tmavé slady. Tie do nich prinášajú buď horké a suché chute alebo naopak sladové a sladké. V oboch prípadoch však výrazne ucítite pražené tóny, chuť po káve alebo horkej čokoláde.
K intenzívnej chuti takýchto pív sa najlepšie hodia opekané, zemité a komplexné jedlá. Ako pri sladových pivách, aj tu je to predovšetkým mäso tepelne upravované na rôzne spôsoby. To sa asi dalo očakávať - ale tušili ste, že tieto pivá sa výborne hodia k dezertom? Vyskúšajte tmavé pivo napríklad s čokoládovým brownie.
Pšeničné a korenisté
Mäsité jedlá