Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.
Sekcia PIVO A JEDLO je rozdelená
na 12 vzdelávacích celkov.
Plné, korenisté, zaujímavé. Použitá pšenica či pšeničný slad výrazným spôsobom dotvára celkovú chuť a dojem. Vystupuje aróma po banánoch či klinčekoch alebo aj iných typov korenia, koriander či pomarančová kôra.
K týmto pivám ide výborne napríklad ‚Ázia‘ - s bylinkami, korením či so sójovou omáčkou dokážu vytvoriť ideálny pár. Ako spôsob úpravy jedla odporúčame najmä opekanie, dusenie a barbecue.
Plne sladové
Pražené a čokoládové