Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.
Sekcia PIVO A JEDLO je rozdelená
na 12 vzdelávacích celkov.
Sem zaraďujeme ľahke a ovocné pivá, radlery a cidery. Očaria sladkou chuťou s rôznymi ovocnými príchuťami, v ktorých nachádzame sviežu kyslosť. V niektorých pivách tejto kategórie rozoznávame jemné korenisté stopy (alebo by som dal tóny).
Tieto pivá sa odporúčajú hlavne k sladkým, ovocným ale aj ku korenistým jedlám. Výborne si rozumejú s ovocím, dezertmi a rôznymi predjedlami. Jedlá k sladkým a ovocným pivám podávame v surovom stave alebo ich môžeme upravovať jemným spôsobom - parením alebo fritovaním.“
Pivo a jedlo
Ľahké sladové