Vitajte v sekcii programu:
Pivné štýly

v tejto sekcii sa dozviete:

  • rozdiel medzi vrchne a spodne kvaseným pivom
  • ako ďalej rozdelujeme pivá do podkategórií
  • charakteristické vlastnosti jednotlivých pív

     Pivo a pivné štýly       Spodne kvasené: Bock     Doppelbock

Doppelbock

Je bavorskou pivnou špecialitou, ktorú prvýkrát navarili paulanerskí mnísi. Ide vlastne o silnejšiu verziu bocku, ktora sa mohla konzumovať aj v období pôstu, pretože tento bock dokázal zasýtiť ľudí a nahradiť tak bežnú potravu.

Doppelbock sa považoval za „tekutý chlieb“. Má tmavozlatú až tmavohnedú farbu s odtieňmi rubínu. Ide o pivá veľmi intenzívnej sladovej chuti s tónmi praženého sladu, tmavšie verzie môžu mať vo vôni čokoládové tóny. Chuť je veľmi bohatá a sladová so strednou horkosťou a vyšším obsahom alkoholu.

img
EPM:
11 ° - 18 °P
img img img
ALKOHOL:
7 % - 12 %
img img img img img
IBU:
16 - 26
img img
FARBA:
10 - 20 EBC
Naspäť

Tmavý ležiak

Nasleduje

Lambic

Pokračovať
Pivné štýly
Pivo a pivné štýly
História
História pivovarníctva
na Slovensku
Výroba piva
Proces výroby Výroba sladu Výroba piva
Pivné štýly podľa kvasenia
Vrchne kvasené
Spodne kvasené
Spontánne kvasené
Lambic Ovocný Lambic Gueuze Faro